F.A.Q. My hairstylist says, The “Olaplex Edition” feat. Elena Verikiou

Ως ωκεανομαλλούσα (τι γράφω και δεν σωριάζομαι), έχω ψάξει όλους τους πιθανούς τρόπους να ανοίξω το μαλλί μου με την minimum ζημιά. Πάνω στην αναζήτηση μου, κουτούλησα πάνω στο Olaplex και στην καταπληκτικοτέλεια hairstylist, Έλενα Βερυκίου (προσοχή στον τόνο, ε;). 

olaplex-elena-verikioy6

Την έβαλα να ορκιστεί στην βίβλο των καλλυντικών, το τελευταίο τεύχος του Allure ντε, για το Olaplex, και αφού είπαμε μεταξύ μας τα δέοντα, ακολουθούν, η λίστα με τα FAQs και ό, τι, μα ό, τι, θα έπρεπε να ξέρετε για το Olaplex.

FAQs από την Έλενα

olaplex-elena-verikioy1

Πως γεννήθηκε το Olaplex;

Το olaplex δημιουργήθηκε στην Καλιφόρνια της Αμερικής, από δύο κορυφαίους παγκοσμίως PhDs στην χημεία, τον Dr. Eric Pressly και τον Dr. Craig Hawker. Οι δυό τους, εφήυραν ένα νέο συστατικό, χωρίς λάδια και σιλικόνη, το οποίο συνδέει τους σπασμένους δεσμούς των μαλλιών, κατά την εφαρμογή, αλλά και μετά, κάνοντας τα μαλλιά πιο δυνατά από πριν. Είναι κάτι το μοναδικό, μια breakthrough ανακάλυψη στον τομέα της κομμωτικής.

Γιατί είναι τόσο αναγκαίο για τα μαλλιά μας;

Η τρίχα, αποτελείται από διάφορες ενώσεις, τους δισουλφιδικούς δεσμούς. Γενικά μιλώντας, τα μαλλιά μας ”σπάνε” όταν αυτοί οι δεσμοί καταστρέφονται λόγω των χημικών επεξεργασιών στις οποίες υπόκεινται, (πχ η βαφή, το ξάνοιγμα, η περμαναντ κτλ), ή λόγω της υπερβολικής και άτσαλης χρήσης εργαλείων που γίνονται κυρίως στο σπίτι (πιστολάκι, σίδερο ισιώματος, ηλεκτρικό ψαλίδι κτλ), με αποτέλεσμα να ταλαιπωρείται το μαλλί μας τόσο, ώστε να κάνει την εμφάνισή της, το πρώτο σήμα S.O.S. από τα μαλλιά, η ‘‘ψαλίδα”. Το αμέσως επόμενο στάδιο, είναι το γνωστό σε όλες μας ”καμένο” μαλλί. Το Olaplex λοιπόν, εφευρέθηκε για αυτόν ακριβώς τον λόγο, και χρησιμοποιείται ως πρόληψη, αλλά και ως θεραπεία για τέτοιου είδους προβλήματα.

olaplex-elena-verikioy5

Ποιες είναι οι χρήσεις του;

Ως πρόληψη ,χρησιμοποιείται συνδυαστικά μέσα στην βαφή των μαλλιών μας, στο ντεκαπάζ που κάνουμε, ή στην περμαναντ, ώστε να καταφέρουμε να αλλάξουμε την χημική δομή της τρίχας. Σε εμάς, τους επαγγελματίες κομμωτές, μας επιτρέπει να προχωρήσουμε, σε όλες αυτές τις τεχνικές εργασίες, με απόλυτη ασφάλεια, ώστε και το χρώμα των μαλλιών να παραμείνει λαμπερό,να διαρκέσει περισσότερο, αλλά κυρίως, να μην ταλαιπωρηθεί η τρίχα των μαλλιών. Το Olaplex, επανασυνδέει τους σπασμένους δεσμούς της τρίχας, που δημιουργούνται σε τέτοιου είδους εργασίες, και ταυτόχρονα, δημιουργεί νέους δεσμούς, ώστε το μαλλί να συνεχίσει να μακραίνει υγιές.

Ως θεραπεία, χρησιμοποιείται για τον λόγο για τον οποίο εφευρέθηκε, δηλαδή, να ανακτά τους σπασμένους δισουλφιδικούς δεσμούς της τρίχας που έχουν ήδη σπάσει, και να δημιουργεί νέες ενώσεις, με άμεσο αποτέλεσμα, να συνεχίζει η τρίχα να μεγαλώνει και να αναπτύσσεται πλέον φυσιολογικά. Να αναφερθεί, ότι η θεραπεία με το Olaplex, έχει μόνιμα και άμεσα ορατά αποτελέσματα. Το πόσες φορές, θα χρειαστεί να κάνετε θεραπεία, εξαρτάται από το πόσο ταλαιπωρημένα είναι τα μαλλιά σας. Αν δηλαδή ανήκετε στην κατηγορία που έχετε δυσάρεστη εμπειρία από ντεκαπάζ ή ακόμα και αν έχετε επίθεση, πολύ έντονης ψαλίδας στα μαλλιά σας, θα χρειαστείτε περισσότερες από μια φορές εφαρμογες της θεραπείας μέχρι να σας, και μας, ικανοποιεί το τελικό αποτέλεσμα.

olaplex-elena-verikioy3

Μπορώ να το κάνω και σπίτι, μόνη μου;

Η θεραπεία, διαρκεί περίπου 1 ώρα και γίνεται αποκλειστικά σε επαγγελματικούς χώρους κομμωτηρίων. Υπάρχει επίσης και η σειρά της Olaplex Hair Perfector n.3 σε στυλ μάσκας, για συντήρηση και για περαιτέρω ενδυνάμωση της τρίχας στο σπίτι, αλλά θα πρέπει να έχει ήδη προηγηθεί η θεραπεία στο κομμωτήριο.

Για ποιό λόγο, το προτείνετε στους πελάτες;

Πλέον, έχουμε στα χέρια μας ένα ”υπερ-όπλο” το οποίο μας βοηθάει αφενός, να πραγματοποιήσουμε εμείς σαν επαγγελματίες κομμωτές ό,τι χρωματική αλλαγή επιθυμεί ο πελάτης, μηδενίζοντας την όποια ταλαιπωρία έχουν υποστεί τα μαλλιά στο παρελθόν, αφετέρου, να επαναφέρουμε την υγεία των μαλλιών στην φυσική τους κατάσταση, κάνοντας οριστική ανάπλαση στα ταλαιπωρημένα και κατεστραμμένα μαλλιά. Όπως ανέφερα είναι κάτι το μοναδικό, κάτι το καινοτόμο, κάτι το εκπληκτικό. Είναι πραγματικά εύκολο στην εφαρμογή από ειδικούς, ασφαλές, και κυρίως χωρίς χημικά, τοξικά και parabens.

Υπάρχουν κι άλλα Olaplex στην αγορά;

Προσοχή! Υπάρχουν πάνω από 78 καταγεγραμμένες απομιμήσεις παγκοσμίως, τύπου OLAPLEX! Το πραγματικό και αυθεντικό όμως είναι μόνο ένα και είναι αυτό που φέρει τα απότελέσματα που υπόσχεται. ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΑΠΟΜΙΜΗΣΕΙΣ.

Ποια είναι όμως, η Έλενα Βερυκίου;

olaplex-elena-verikioy2

Η Έλενα, μου τράβηξε την προσοχή αμέσως, λόγω του νέον φούξια χρώματος στα μαλλιά της. Αφού έκανα το απαραίτητο stalking στο προφίλ της και αφού είχα την πρώτη επαφή μαζί της, κατάλαβα, ότι η Έλενα είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται το hairstyling στην εποχή μας. Έχει άσβεστο πάθος για αυτό που κάνει, και εξελίσσει τις τεχνικές της με τα καλύτερα και πιο σύγχρονα προϊόντα που κυκλοφορούν. Δείτε και μόνοι σας λοιπόν, τι έχει καταφέρει μέχρι στιγμής η αεικίνητη mermaidian haistylist.

olaplex-elena-verikioy

  • 3η θέση νυφικού χτενίσματος Βαλκανικού Φεστιβάλ Κομμωτικής,
  • 2η θέση χτενίσματος φαντασίας Βαλκανικού Φεστιβάλ Κομμωτικής,
  • 1η θέση βραδινού χτενίσματος Βαλκανικού Φεστιβάλ Κομμωτικής,
  • Παρουσιάσεις σε show κομμωτικής στην έκθεση Estetica, στην Beauty Macedonia στην Θεσσαλονίκη, στην έκθεση HairProf στην Αθήνα.
  • Παρουσιάσεις σε Fashion Shows όπως το μεγαλύτερο fashion event της Θεσσαλονίκης, το “Thessaloniki Fashion Project”, και σε διάφορα fashion events της συμπρωτεύουσας, με σημαντικότερο, το “Catwalk Christmas Party” το οποίο και έγινε για φιλανθρωπικό σκοπό.
  • Παρουσίαση σε επαγγελματική έκθεση από την OLAPLEX Greece, όπου παρουσίασε στο κοινό, ένα μοναδικό χτένισμα καπέλο, φτιαγμένο εξ’ολοκλήρου από τα μαλλιά του μοντέλου.
  • Παρουσίαση του OLAPLEX και της εφαρμογής του στην τηλεόραση της Θεσσαλονίκης
  • Παρακολούθηση του Fashion Week στο Μιλάνο το 2015 και ιδίως την παρουσίαση του οίκου Versace.
  • Παρακολούθηση σεμιναρίων της L’Oreal Professionnel, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Την Έλενα Βερυκίου, βρίσκετε στο κομμωτήριο της, “Elena Verikiou Hair Passion”, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην οδό Διαλέττη 13, έναντι ΧΑΝΘ.

Στα social media, την βρίσκετε στην σελίδα της στο Facebook και στο site της, elenaverikiou.gr .

olaplex-elena-verikioy7

 *Όλες οι φωτο, είναι από το προσωπικό αρχείο της Έλενας Βερυκίου.