Για κάποιους, είναι η αντίστοιχη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου ενώ για κάποιους άλλους, είναι η μέρα που μπορούν να cheat-άρουν την δίαιτά τους χωρίς την έγκριση διαιτολόγου. Είναι η τσικνοπέμπτη και είναι ο εφιάλτης του κραγιονοκόριτσου.
Καθώς έφτιαχνα την λίστα με τα κραγιόν του Αγίου Βαλεντίνου –βοήθειά μας-, χαζολογούσα στο facebook, ώσπου είδα την φίλη Ελένη να γράφει σε στάτους της, πως για κείνη ο Άγιος Βαλεντίνος είναι την Τσικνοπέμπτη. Ξάφνου, ένα λαμπάκι άναψε πάνω από το μπλέ κεφάλι μου και αποφάσισα να φτιάξω την λίστα με τα TSIKNA-PROOF ΚΡΑΓΙΟΝ για το 2016 και να την μοιραστώ μαζί σας.
Πριν ξεκινήσω την λίστα, να σας πω, ότι δεν υπάρχει 100% TSIKNA-PROOF κραγιόν μιας και το λάδι, είναι ουσιαστικά το κύριο συστατικό για την απομάκρυνση των σταθερών κραγιόν- τουλάχιστον με την μορφή που κυκλοφορούν μέχρι στιγμής. Υπάρχουν όμως αυτά τα οποία είναι πιο επίμονα και με τα tips που σας δίνω, μπορεί να αντέξουν και κατανάλωση μισού κιλού προβατίνας. Στο τέλος δες τα 5 βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να είσαι σίγουρη πως θα αντέξει στα χείλη σου, τουλάχιστον μέχρι το επιδόρπιο.
Πατώντας την φωτογραφία, σας μεταφέρει στο e-shop για να το παραγγείλετε.
“The Προβατίνα-proof”- La Splash Lip Couture Matte
“Τhe Μοσχαρίσια-Proof” – theBalm Meet Matte Hughes Liquid Lipstick
“The Κοντοσούβλι-proof”- Anastasia Beverly Hills Liquid Lipstick
“The Πίτα στα κάρβουνα- proof” – Sephora Outrageous Rouge Extreme Liquid Lipstick
“The Ψητά Λαχανικά Proof”- Too Faced Melted Metal
Τα τσίκνο-βήματα για αμετακίνητο κραγιόν
α) Λεπτή στρώση πούδρας στα χείλη που τοποθετείτε με τα δάχτυλα (η MAC Mineralize είναι η καλύτερη για αυτή τη δουλειά)
β) Σχηματίζουμε περίγραμμα με το μολύβι χειλιών μας, αλλά προς θεού, δεν βγαίνουμε έτσι από το σπίτι.
γ) Γεμίζουμε τα χείλη με το μολύβι χειλιών και το σταθεροποιούμε με ένα χαρτομάντηλο για να φύγουν τα λιπαρά υπολείμματα.
δ) Βάζουμε μία στρώση από το κραγιόν μας και αν είναι σε μορφή liquid, είμαστε έτοιμες, αν είναι το κλασικό κραγιόν σε tube, ταμπονάρουμε πάλι με το μαντήλι και τέλος,
ε) Περνάμε μια τελευταια στρώση και voila,
ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΑ ΠΑΪΔΙΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ
κεντρική φώτο από: gastronomybyjoy